Over ons

Geestmerambacht is de toepasselijke naam van onze vereniging. Het is ook de naam van de polder waarin vroeger de vele kilometers vaarwater lagen, waardoor de mensen al kloetend hun doel bereikten.

Kloetvereniging Geestmerambacht telt bijna 25 leden die de kunst beoefenen.
Zij doen dat elke donderdagavond op de ijsbaan van Sint Pancras en ieder jaar houden ze meerdere wedstrijden, er bestaat een heuse competitie onder de leden. Ook tijdens evenementen zoals kermissen in verschillende plaatsen wordt de sport omarmd als een gezellig en leuk schouwspel met veel humor, het wordt dan vaak gecombineerd met roeien. Water is altijd een prachtig ingrediƫnt om een feest te laten slagen. Ieder jaar heeft de vereniging zelf trouwens ook wel een paar feestjes, er zitten liefhebbers tussen. U merkt al dat kloeters niet uitsluitend sporters zijn, het zijn vooral genieters want ook de recreatieve waarde van het kloeten is groot. Het gevoel vrijwel zonder inspanning door het water te glijden is geweldig en is voor iedereen bereikbaar. Het zou prachtig zijn als straks weer een aantal mensen de kloetkunst beheersen en daardoor in het Oosterdel zien (en gezien) gaan worden.
Jongeren erVAREN het kloeten gelukkig steeds vaker, en als ze die ervaring hebben zijn ze verkocht. Zelfs het bestuur van de vereniging heeft inmiddels wat jong bloed.